Východné Slovensko chce prilákať izraelských návštevníkov

07.06.2013 Košice

Košice 7. júna (TASR) - Návštevu Košíc a východného Slovenska dnes začínajú zástupcovia deviatich najčítanejších izraelských médií vrátane najnavštevovanejších cestovateľských portálov z tejto krajiny. Trojdňovú infocestu organizuje mestská organizácia cestovného ruchu Košice Turizmus spoločne so svojimi partnermi s cieľom podporiť cestovanie Izraelčanov na Slovensko.
"Máme záujem zaradiť východné Slovensko medzi novovyhľadávané destinácie Izraelčanov," uviedla Iveta Niňajová, výkonná riaditeľka Košice Turizmus. "Uvedomujeme si, že nová destinácia bez dostatočnej mediálnej podpory neprerazí, a aj preto sme sa na východnom Slovensku spojili, aby sme na tejto infoceste ukázali, aká rôznorodá je slovenská krajina a ako zaujímavá vie byť pre trávenie dovolenky."
Novinári si do nedele 9. júna prezrú historické centrum Košíc, zažijú splav Dunajca a pasovačku za goralov spojenú s folklórnym večerom. Neobídu ani top výletné miesta východného Slovenska - Spišský hrad a Dobšinskú ľadovú jaskyňu. Zažijú tiež výlet lanovkou na Hrebienok a kulinársky obed v horskom hoteli Sliezsky dom. Prepravovať medzi destináciami sa budú na džípoch, čo je u Izraelčanov veľmi obľúbený spôsob prepravy najmä pre rodiny s deťmi.
Návštevu organizuje organizácia Košice Turizmus spolu so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch a oblastnými organizáciami Región Vysoké Tatry a Severný Spiš – Pieniny.
 

Vyberte región